Nyáron érkezik a Black Mirror új évada

Hamarosan újból borzonghatunk az elképzelt, sötét jövő láttán, hiszen június 5-én érkezik a Black Mirror sorozat ötödik évada, három új történettel.

Az ember és a modern technológia vívmányainak nem túl biztató kapcsolatáról és a sötét jövőképek megjelenítéséről híres, immár két évada a Netflixen futó antológia-sorozat ezúttal olyan színészekkel érkezik, mint Anthony Mackie (Bosszúállók) Yahya Abdul-Mateen, (Aquaman), Andrew Scott, (Sherlock), Myley Cyrus (őt nem kell bemutatni).

Mint kritikánkban írtuk, a Black Mirror szerint a jövő technológiája alapvetően rossz és elhibázott, de tulajdonképpen mi, emberek vagyunk, akik ilyenné tesszük. A sorozat ugyanakkor sötét jövőképeket fest le, úgy az internetes bűnözésről, mint az okoskütyük térnyeréséről, vagy különböző politikai és társadalmi játszmákról, amik emberek életét befolyásolják.

A Black Mirror legutóbb decemberben jelentkezett egy különálló, filmnek is beillő interaktív epizóddal, ahol a nézők hozhattak döntéseket különböző helyzetekben, a rész hosszúsága pedig 40 perctől több óra hosszúságú is lehetett a döntések függvényében.

Egy másik sorozatos hír, hogy a Rick and Morty animációs sorozat készítői szintén most jelentették be, hogy a népszerű sorozat negyedik évada novemberben érkezik a képernyőkre (pontos premierdátum egyelőre nincs).

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s