Van valami jó sorozat?

Most, hogy az aktuális évadjaik végéhez közelednek az amerikai országos csatornák sorozatai, jogosan tevődhet fel a kérdés, hogy mit érdemes nézni, ha újabb tévés történetekre vágyunk és adott esetben unjuk már a helyszínelős, orvosos, szuperhősös szériákat. A streaming szolgáltatóknak (HBO GO, Hulu, Prime, Netflix) köszönhetően mára már szinte bárhonnan elérhető, minőségi sorozatok közül válogathatunk. Néhány most futó sorozatot emelnék ki az amúgy nagyon széles palettáról, úgy az újoncok, mint a folytatások közül.

Akik hétről-hétre szeretik követni a kedvencüket, azok is, akik pedig inkább ledarálnának egy teljes szezont, remélhetőleg azok is kapnak kedvükre valót az ajánlómból.

American Gods:

american-gods-starz

A Starz-csatorna legújabb nagy dobása, a Neil Gaiman bestseller regényéből készült és a szinopszisa szerint a régi valamint az új istenek harcát mutatja be korunk Amerikájában, egy halandó történetén keresztül. A már második évadra berendelt széria egyik készítője az a Bryan Fuller, aki korábban a Hannibal-sorozatot vitte képernyőre, így nem kell csodálkozni, hogy a képi megjelenítés nagyon explicit, és itt is feltűnnek az alkotó már védjegyének számító lassítások, közeli képek és a nagy mennyiségben, mindent elöntő vérzuhatagok.

Hol nézhető? Amazon Prime.

The Handmaid’s Tale:

the_handmaids_tale_hulu

A Hulu idei nagy dobása Margaret Atwood 1985-ben megjelent regényét dolgozza fel, ami egy disztópiában játszódik, ahol az emberek különböző kasztokban élnek és a terméketlenség miatt egyes nők arra vannak kényszerítve, hogy szüljenek. Egy borzasztóan nyomasztó társadalmi dráma, ami biztosan nem hagyja hidegen a nézőt.

Hol nézhető? HBO GO.

The Leftovers:

the-leftovers-poster_hbo

Az HBO sorozata már három éve fut, és idén érkezett el a harmadik, befejező szezonjához. Az alaphelyzet szerint nyom és magyarázat nélkül eltűnik az emberiség 2 százaléka, a történet pedig ennek a következményeit bontja ki egy család és a körülöttük levők szemszögén keresztül. Ha valaki azért kezdené nézni, hogy válaszokat kapjon a pilotban felmerült kérdésekre, akkor csalódni fog, mert bár a Lost egyik atyja, Damon Lindelof a sorozat egyik készítője, a másik sorozathoz hasonlóan ez sem a rejtélyek megoldására fókuszál, hanem egy nem mindennapi történet és társadalomrajz bontakozik ki a történet során.

Hol nézhető? HBO GO.

Sense8:

sense8-netflix

A Wachowski testvérek (Mátrix, Felhőatlasz) katarzisokkal teli drámája nyolc, a világ különböző pontjain élő emberről, akik valamilyen módon kapcsolódnak egymáshoz. A miérteket nagy misztikumok lengik körül, de az emberi drámák miatt érdemes bepróbálni ezt a sorozatot, aminek a Netflix, műsorpolitikája szerint a teljes második évadát tette elérhetővé néhány héttel ezelőtt.

Hol nézhető? Netflix

Twin Peaks:

twin_peaks_showtime

A 2017-re folytatást kapó ’90-es évek elején debütált kultszériáról már mondhatni szinte mindenki hallott, de kevesen mondhatják el magukról, hogy tényleg tudják miről szól ez a nem mindennapi széria, ami annakidején a sorozatozás alapjait fektette le. Bevallom, én pár éve négy rész után feladtam, de a hétfőn debütált sorozat a kritikusok szerint újabb szürreális utazást ígér, szóval a régi széria kedvelőinek biztos megér egy próbát Laura Palmer meggyilkolásának története.

Hol nézhető? HBO GO

House of Cards:

house-of-cards-netflix

Bár csak május 30-án folytatódik, mégis nagy érdeklődés övez a Netflix zászlóshajójának és sikertörténetének tartott szériát, ami Amerikai Egyesült Államok politikáját mutatja be, természetesen fiktív szereplőkkel és történettel. Frank Underwood karaktere mára már kultstátuszba emelkedett a sorozatos antihősök panteonjában, és alig várjuk, hogy az ötödik évadban kiderüljön, meddig képes elmenni a hatalom megszerzése és megtartása érdekében. Az előzetes mindenesetre „semmi jót” nem ígér.

Hol nézhető? Netflix (május 30-tól)

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s